Om Lundbergs

Svärmors spröjs gav idéen om Lundbergs första produkt

Vår historia går tillbaka hela vägen till 1973. Håkan Lundberg, då 29 år gammal och nyutexaminerad ämneslärare i historia, religionskunskap och svenska, arbetade som adjunkt på en gymnasieskola i Nyköping. Han trivdes bra med sitt liv men hade fått uppfinningar på hjärnan. Han uppfann miniskidor till barnvagnen. med en enkel fottryckning åkte skidorna upp eller ner. Perfekt i ett snöigt Sverige vid den tiden.

Håkan uppfann även en hopfällbar grill för fritidsbruk (idag finns det många tillverkare och olika varianter) som då var en ny produkt. Tillsammans med en grossist sökte Håkan patent och det hela slutade med att grillen såldes i 300 000 exemplar, även på Island och i Nya Zeeland. Håkan fick royalty och tyckte att det hela skedde alldeles för långsamt och hade fortfarande inte släppt tanken om nästa uppfinning.

Men sommaren 1973 gick startskottet för vad som sedan skulle bli Lundbergs Produkter. Under sommaren skulle svärmors sommarhus målas om och alla fönster hade spröjs som ej gick att ta av och där och då föddes tanken till Lundbergs första produkt, löstagbara spröjs. Spröjsen såldes bra i byggvaruhusen och under de kommande åren ökade efterfrågan, vilket var en utmaning. Vid den här tidpunkten 1975 arbetade Håkan fortfarande heltid och hela verksamheten drevs från hans hus ända fram till 1981, då Håkans tredje barn kom till världen. Då togs beslutet att flytta lagret ner till stan i Nyköping och ut från Håkans bostad.

Under 2005 får tidigare konkurrenterna, Lundbergs och Duri, samma ägare och 2012 bildas NRI (Nordic Room Improvement) där företaget Jabo under år 2015 blir en del av koncernen.

Lundbergs Produkter AB ingår i Nordic Room Improvement-gruppen vars huvudägare är Profuragruppen tillsammans med BTG och Kaldemark Invest som delägare.

Nordic Room Improvement säljer en rad olika interiörprodukter till golv, väggar, trappor, förvaring men även exteriörprodukter i form av förråd, stugor och skärmar m.m.. Produkterna säljs under tre olika varumärken, Duri, Lundbergs och JABO, som alla har marknadsledande positioner i Sverige inom sina huvudsakliga produktsegment. Verksamheten har ca 80 anställda.

Lundbergs utvecklar inredningsprodukter med unik design som förnyar hemmets interiör. Vår målsättning är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga produkter som uppfyller många olika behov och drömmar till de som vill förnya sina hem och skapa en trivsam vardag. Vi erbjuder ett av marknadens starkaste utbud av inredningsprodukter för att skapa ett vackrare hem såsom t.ex. trapprenoveringssystem, skjutdörrar, paneler, elementskydd, dörrportaler, fönsterbänkar och konsoler.

Vi på Lundbergs satsar på unik design, egen produktutveckling och konsumentvänliga förpackningar. Med smarta monteringsanordningar och gedigen kvalitet har vi skapat ett mycket gott anseende.

Lundbergs logo