Golvlister – superhjältarna i ditt hem!

Golvlister är inte bara en praktisk lösning för att dölja skavanker och ge en elegant touch, de kan också anpassas till alla stilar och bli hjältarna som förvandlar ditt golv till ett komplett mästerverk. Där ett golv tar slut och ett annat börjar, tar våra golvlister över för att ta hand om avsluten på ett snyggt sätt.

Vi på Lundbergs är experter på att skapa mjuka och stilfulla övergångar med en funktionell design. Våra golvlister och trösklar finns i ett brett utbud av material och ytbehandlingar, så att du kan hitta den perfekta matchningen för din inredning. Oavsett om du föredrar träets naturliga charm eller den moderna elegansen hos aluminium, har vi något för dig.

Vi förstår vikten av att golvlister ska vara slitstarka och klara av att hantera daglig belastning. Därför tillverkar vi våra lister med noggrant utvalda material av hög kvalitet och därefter genomgår de en sträng kvalitetskontroll för att säkerställa deras pålitlighet. Vi vill att våra produkter ska hålla över tid och behålla sin fina finish, så att du kan njuta av dem under lång tid framöver.

Golvlister FIX – självhäftande

Golvlisterna i serien Fix är tillverkade av aluminium och rostfritt stål. Monteringen är mycket enkel, ta bort skyddspappret och tryck fast den självhäftande listen. De vanligaste listprofilerna återfinns i serien som har det bredaste utbudet av dekorer och ytbehandlingar att välja bland. De folierade listerna har ett av marknadens mest slitstarka folier.

Att montera en Golvlist Fix är mycket enkelt. Mät och kapa listen till önskad längd, dra därefter bort skyddspappret och tryck fast golvlisten med klisterremsan mot underlaget. Var noggrann vid monteringen, när väl tejpen är fasttryckt mot underlaget släpper den inte. Passar utmärkt för golv med värmeslingor. Du slipper borrhål och skruvskallar. Fungerar inte på textilklädda golv.

Nivålist Fix

Nivålist används för att överbygga skillnader i nivåer mellan olika golvmaterial.

Nivålist med Basprofil

Golvlisterna i vår serie Natur är massiva eklister. De finns i tre olika profiler och i varianter för tunna och tjocka golv. De lister som benämns Klick som är UV-lackade, monteras med medföljande basprofil som skruvas fast i underlaget och ger dolt montage

Skarvlist Fix

Skarvlister är användbara lister som används för att skapa en smidig och estetisk övergång mellan två olika golvtyper. De installeras vid ytan där två olika golvmaterial möts, till exempel mellan rum med olika golvbeläggningar. En av de främsta funktionerna för skarvlister är att de skyddar golvets kanter och förhindrar att det slits eller skadas vid. Genom att täcka den exponerade kanten av golvet skapar skarvlister en barriär som minskar risken för stötar och slitage.

Tröskellist Fix

Tröskellisten används för att täcka fogen mellan golv och tröskel, på samma sätt som skarvlisten. Tröskellisten har dock en annan form som gör den fästs mot tröskeln i en 90 grader vinkel samtidigt som den täcker govlets kant