Akustikpanel

Det har nog inte undgått någon den senaste tiden att akustikpanel är otroligt populärt och vi förstår varför. Akustikpanelen är en unik inredningsdetalj som genom sin utformning, inger en känsla av värme i hemmet. Den kan användas som panel på väggen men också i tak, som sänggavel och sänghimmel eller varför inte som en snygg detalj på köksön?

Producerad i Småland

Varje panel består av 12 stycken ribbor som har en genomfärgad svart MDF-kärna med en starkt naturtrogen dekor. Bakom själva ribborna sitter en 9 mm tjock polyesterfilt som är tillverkad av återvunna PET-flaskor. Våra akustikpaneler innehåller enbart trä som kommer från hållbart skogsbruk.

Välj bland fyra olika färger: Oljad ek, Ljus ek, Valnöt och Svart ek. Akustikpanelerna finns i storleken 2780x615x20 mm och är enkla att montera. Komplettera gärna med tillhörande avslutningslister. Byggmåttet blir 600 mm.

Absorberar ljud effektivt

En stor fördel med akustikpanelens egenskaper är att den absorberar ljud och förbättrar ljudmilljön avsevärt. Vår akustikpanel ha ljudabsorptionsklass A och innebär att den reducerar efterklang. Panelerna ger bäst effekt mot ljud på frekvenser mellan 300 Hz och 2000 Hz, som täcker ett stort ljudspektrum.

Kort sagt, det innebär att panelerna dämpar både höga toner och djupt ljud. Bra va?

Ta del av våra monteringsvideo som guidar dig steg-för-steg

Produktfakta

Svart polyesterfilt som är 9 mm tjock, producerad av återvunna PET flaskor. Ribb 12 st 31×10 mm, spikade med 19 mm mellanrum, består av en genomfärgad svart MDF-kärna med en naturtrogen dekor.

Brandklassad: D-s1, D2

Total dimension: 20x2780x615 mm (1,68 kvm) * kan förekomma +-2-3 mm variation av överlapp på breddmåttet

Ribb dimension: T10x B31 mm

Avstånd mellan ribbor: 19 mm

Vikt: 13 kg

Installation: Skruv eller montagelim beroende på underlaget.

Infästning: Dold.

Ljudklassning: A -vid montering på 45 reglar med isolering bakom. D -vid montering direkt mot vägg/tak. Akustikfilt 9 mm klass A med 45 mm bakomliggande mineralull. Akustikfilt 9 mm klass D utan bakomliggande mineralull.

Ytbehandling: UV-beständig.

Skötsel: Rengörs med dammvippa, dammsugare alternativt en urvriden trasa

Sortiment Akustikpanel

Dokument

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av spännande produktnyheter, erbjudanden och mycket mer.